Најава активности

 

17. и 18. децембра са почетком у 10 часова Установа за децу и младе „Сремчица“ представиће се на хуманитарној изложби у Народној Банци Србије.  Корисници установе представиће новогодишње прозиводе који су настали у оквиру радно-окупационе терапије. Радујемо се што смо обновили сарадњу са Народном Банком и што ћемо бити излагачи у оквиру њихових хуманитарних изложби.

 

 

 

У оквиру манифестације „Децембарски дани“ коју традиционално организује Градска општина Чукарица, дана 11. децембра 2018. године од 09 до 14 часова Установа за децу и младе „Сремчица“ представиће се на продајној изложби под називом „У име триста осмеха – Моја Сремчица“ у холу општине Чукарица.

Тим поводом корисници установе ће представити ручно рађене производе који су настали у оквиру радно - окупационе терапије. Изложба је хуманитарног карактера и сав приход биће усмерен на куповину материјала за радионице.

Позивамо све заинтересоване грађане да посете нашу изложбу и погледају производе које наши корисници стварају.

 

 

Са задовољством Вас обавештавамо да ће се 08. децембра 2018. године са почетком у 11 часова у организацији Установе за децу и младе „Сремчица“ и удружења “Holistic“ одржати акредитовани Курс под називом “Персонализовано - холистички приступ у лечењу пацијената – I и II део”, намењен здравственим радницима. Предавачи су др Слободан Дуњић и др Душан Вешовић. Курс се одржава у просторијама Установе за децу и младе „Сремчица“, ул. Моштаничка 2, Београд – Сремчица.

Курс је акредитован за лекаре, стоматологе, фармацеуте, биохемичаре, фармацеутске техничаре, медицинске сестре, здравствене техничаре и сви слушаоци добијају 6 бодова.

На Курсу ће бити речи о свим неопходним елементима које треба применити како би ефекат већ примењене терапије лековима био потпунији и ефикаснији, као и о превентивним поступцима који спречавају настанак обољења, а све у складу са индивидуалним потребама сваког пацијента. Поред тога, Курс ће обухватити још много занимљивих тема, а полазницима ће информације и сазнања, свакоме у области којом се бави, омогућити постизање бољих резултата у професионалном раду с пацијентима.

 

 

 

Задовољство нам је да Вас обавестимо да ће се 06. и 07. децембра 2018. године у просторијама наше Установе одржати  акредитовани програм обуке под називом “Савремене тенденције у социјалној заштити особа са сметњама у развоју”, у организацији Коморе социјалне заштите.


Циљ ове конференције је jачање професионалних капацитета запослених у социјалној заштити  кроз упознавање  нових приступа у социјалној заштити у области деинституционализације и трансформације установа за смештај особа са менталним сметњама.

 

Теме конференције су:

1) Појам и недостаци институционалног збрињавања;

2) Деинституционализација као машина;

3) Рад са локалном заједницом;

4) Визија деинституционализације – ка затварању установа;

5) Прелазак корисника на коришћење других услуга;

6) Промене у организацији рада и прелазак запослених у пружање других услуга.


За информације о пријави и учешћу можете се обратити на и-мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Са задовољство Вас обавештавамо да ће 13. децембра 2018. године наша Установа бити домаћин стручним радницима и сарадницима у систему социјалне заштите, када ће се одржати  национална конференција “Савремене тенденције у социјалној заштити особа са сметњама у развоју”, у организацији Ресурсног центра за специјалну едукацију.
 
Циљ ове конференције је унапређивање компетенција стручних радника и сарадника у систему социјалне заштите, као и размена искустава између професионалаца из различитих области социјалне заштите деце и младих са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом.
 
Теме конференције су:

1) Савремене тенденције у оквирима институционалне бриге о деци, младима и особама са сметњама у развоју;

2) Савремене тенденције у оквирима ванинституционалне бриге о деци, младима и особама са сметњама у развоју и

3) Услуге намењене особама са сметњама у развоју у систему социјалне заштите.

 
За информације о пријави и учешћу можете се обратити на и-мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

У периоду од 02.11. до 03.11.2018. године у Кикинди се одржава прва стручно – научна конференција са међународним учешћем са темом „Специфичности образовања, васпитања и социјалне заштите особа са сметњама у развоју“. Наша Установа ће бити учесник конференције и представити се називом рада „Положај деце са сметњама у развоју у систему социјалне заштите“.

 

 

 Установе за децу и младе „Сремчица“ на 63. Међународном београдском сајму књига
21. октобра 2018. године у 16:00 часова

 

 

Велико нам је задовољство да вас позовемо да дана 21. октобра 2018. године са почетком у 16:00 часова, на 63. Међународном београдском сајму књига, посетите халу 3А у којој ће се наша Установа“ представити са темом трибине „Значај радно – окупационе терапије у раду са корисницима са интелектуалним потешкоћама“ изложбом радова и презентацијом радионица, у којима се Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања представља под геслом Ј=ДНАКИ.

ВИДИМО СЕ!

X

Right Click

No right click