СПОРТСКЕ ПРИПРЕМЕ

СПОРТСКЕ ПРИПРЕМЕ

Спортска екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ јуче је стигла на Златибор где ће наредних 7 дана тренирати и припремати се за турнире и такмичења. У пријатном амбијенту комплекса Установе Студентксих одмаралишта и прелепој природи Златибора наши корисници ће са уживањем тренирати, шетати и искористити за боравак на свежем ваздуху.  

32. БЕОГРАДСКИ МАРАТОН

32. БЕОГРАДСКИ МАРАТОН

Корисници и запослени Установе за децу и младе „Сремчица“ заједно са директорком Марином Видојевић учествовали су на 32. Београдском маратону чији је овогодишњи слоган „Трчи, уживај, помози некоме“. Екипу Установе обишао је и поздравио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Зоран Ђорђевић.

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ и Центра за социјални рад Стара Пазова састале су се са циљем унапређења сарадње између две институције. Заједничким тимским радом подижемо квалитет живота наших корисника на виши ниво.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ АМБУЛАНТЕ

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ АМБУЛАНТЕ

Установа за децу и младе „Сремчица“ дана 04.04.2019. године свечано jе отворила реновирану амбуланту која се налази при самој Установи. Овом приликом отворена је прва гинеколошка ординација у установи социјалне заштите. Амбуланту су свечано отворили Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Зоран Ђорђевић и Министар здравља г-дин Златибор Лончар  пресецањем и пуштањем два букета балона у бојама заставе Републике Србије. По отварању уприличен је обилазак амбуланте – стоматолошке ординације, собе за интеревенције, ординације за физикалну медицину и рехабилитацију, гинеколошке ординације, собе са хидромасажном кадом и собе за изолацију. На крају догађаја Министри су обишли двориште и реновиране...

„СВИ СМО НА ИСТОЈ СТРАНИ“

„СВИ СМО НА ИСТОЈ СТРАНИ“

У сусрет Светском дану особа са аутизмом који се широм света обележава 02. априла, Установа за децу и младе „Сремчица“ данас је по први пут обележила овај важан дан. Дан када се слави јединство различитости, када се враћамо исконским вредностима и вери да разлике нису нешто што нас раздваја, већ искуства која нас обогаћују. Хор Установе приредио је кратку приредбу након које је реализована ликовна колонија у којој су учествовали наши корисници и ученици Основних школа „Антон Скала“, „Сава Јовановић Сирогојно“ и „Душко Дугалић“, који су данас били наши гости. Манифестацију су употпунили професори и студенти са Факултета за специјалну...

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НЕДЕЉЕ ЗДРАВИХ УСТА И ЗУБА

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НЕДЕЉЕ ЗДРАВИХ УСТА И ЗУБА

У последњој недељи марта се обележава недеља здравих уста и зуба. Тим поводом Установа за децу и младе „Сремчица“ је организовала радионицу о правилном прању зуба. Радионицу су реализовали професори и асистенти са Стоматолошког факултета Универзитета у Београду са којима Установа већ остварује успешну сарадњу у погледу стоматолошких прегледа наших корисника, једном недељно у амбуланти Установе. Фирма Унилевер је овим поводом донирала четкице, пасте за зубе и сапуне за све кориснике.        

ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „СОЛИДАРНОСТ СРБИЈА“

ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „СОЛИДАРНОСТ СРБИЈА“

Хвала Фондацији „Солидарност Србија“ која нам је донирала јастуке за кревете у соби за изолацију која се налази амбуланти Установе. У току је припрема за свечано отварање реновиране амбуланте.

РОЂЕНДАН ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ДЕЦУ БЕОГРАДА

РОЂЕНДАН ПРИХВАТИЛИШТА ЗА ДЕЦУ БЕОГРАДА

Дана 21.03.2019. године представници Установе за децу и младе „Сремчица“ присуствовали су свечаности поводом обележавања 61. рођендана Прихватилишта за децу Београда.Недавно је Прихватилиште пресељено на нову локацију у новоопремљени објекат са чијим садржајем је било прилике да се упознамо након свечаности. Желимо им пуно успеха и надамо се успешној сарадњи при реализацији заједничких активности.

II МЕСТО У СТОНОМ ТЕНИСУ

II МЕСТО У СТОНОМ ТЕНИСУ

Стонотениска екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ освојила је друго место на регионалном такмичењу ученика средњих школа за образовање особа са посебним потребама. Организатор турнира је удружење СПОРТХУС.

КУГЛАЊЕ

КУГЛАЊЕ

У оквиру активности спортске секције, данас су наши корисници имали прилику да куглају.  Поред редовних тренинга који се одржавају у фискултурној сали Установе, једном до два пута месечно ће се реализовати и куглање. Захваљујемо се  куглани „Жабац“ – @bg_zabac са којом смо успоставили сарадњу и која нам је омогућила бесплатан термин.

САРАДЊА СА ДОМОМ ЗДРАВЉА „ДР СИМО МИЛОШЕВИЋ“ ЧУКАРИЦА

САРАДЊА СА ДОМОМ ЗДРАВЉА „ДР СИМО МИЛОШЕВИЋ“ ЧУКАРИЦА

На обострано задовољство, Установа за децу и младе „Сремчица“ озваничила је сарадњу са домом здравља „Др Симо Милошевић“, са циљем да се здравствена заштита наших корисника унапреди и подигне на виши ниво. С тим у вези договорени су правци сарадње и прецизиране области у оквиру којих ће се сарадња спроводити. Тим поводом, данас су нашу медицинску службу, чији је рад организован при амбуланти, посетиле начелница гинекологије са гинекологом који ће у наредном периоду почети са редовним гинеколошким прегледима наших корисница.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

Установа за децу и младе „Сремчица“ обележила је Међународни дан жена – 8. март приредбом коју су припремили наши корисници у оквиру музичко-драмске секције. Драго нам је да смо имали прилику да угостимо пензионере из клуба за старе Чукарица, који су данашњи дан провели са нама. Ова приредба је мали знак пажње од наше деце за маме, баке, сестре, стрине, тетке… Срећан празник свим дамама желе деца из Установе „Сремчица“.

У СУСРЕТ 8. МАРТУ

У СУСРЕТ 8. МАРТУ

У сусрет Међународном дану жена Фризерски салон „D4YOU“ обрадовао је наше кориснице улепшавањем у виду шишања, фенирања и прављења плетеница и локни. Наше кориснице су уживале у данашњем дану и заједничком улепшавању. Хвала запосленима фризерског салона на спремности да издвоје своје време и проведу га у топлом окружењу нашег дома.