ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА – 05. ДЕЦЕМБАР

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА – 05. ДЕЦЕМБАР

Установа за децу и младе „Сремчица“ обележила је Међународни дан волонтера који се широм света обележава 05. децембра. Овом приликом в.д.директора установе Марина Видојевић и секретар Црвеног крста Чукарица Звездан Брадић потписали су протокол о сарадњи између две институције. Протоколом су предвиђене заједничке активности и програми корисника установе и волонтера Црвеног крста. Након свечаности потписивања, уприличена је креативна радионица у којој су учествовали корисници установе, волонтери ЦК и ученици гимназије из Београда.

НОВЕМБАР У БАЊАМА

НОВЕМБАР У БАЊАМА

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ у новембру месецу су боравили 7 дана у бањи Врдник и бањи Ковиљачи. Том приликом корисници су уживали у шетњи, различитим вежбама, теретани, базену и лепом дружењу. Ова путовања за наше кориснике обезбедио је ПИО фонд.

„НОТА ЗА СВЕ“

„НОТА ЗА СВЕ“

Хор Установе за децу и младе“Сремчица“ учествовао је на десетом по реду инклузивном фестивалу „Нота за све“ који се одржао у Позоришту за децу у Крагујевцу. Манифестацију традиционално организује Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“. Овакве манифестације су прилика да се корисници међусобно повезују, друже и презентују садржаје које напорно припремају са својим васпитачима.

ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗМЕНИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ СРЕМЧИЦЕ

ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗМЕНИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ СРЕМЧИЦЕ

Данас, 20. новембра, на дан обележавања Светског дана детета Установа за децу и младе „Сремчица“ потписала је један од најважнијих докумената којим ће бити унапређен квалитет живота сваког детета и корисника који живе у установи. Након 50 година од почетка рада Установе, односно 54 године од оснивања, уз подршку Министарства рада, запошљавања, борачка и социјална питања, закључен је уговор о Измени плана детаљне регулације насеља Сремчица чиме је решен вишедеценијски проблем имовинско – правних односа. Уговор су свечано потписале в.д. директора Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић и директорка Урбанистичког завода г-ђа Весна Тахов у просторијама Урбанистичког завода...

ПОСЕТА И ДОНАЦИЈА САВРЕМЕНЕ ГИМНАЗИЈЕ

ПОСЕТА И ДОНАЦИЈА САВРЕМЕНЕ ГИМНАЗИЈЕ

Ученици Савремене гимназије посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“ и том приликом корисницима донирали постељину, јастуке, веш и одећу. Ученици су се упознали са радом установе, свакодневним функционисањем корисника, као и секцијама и радионицама које се реализују у установи. Корисници су се гостима представили рецитацијом. В.д.директора установе Марина Видојевић захвалила се гимназији и ђацима на посети и донацији.

ПОСЕТА И ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „ACT“

ПОСЕТА И ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „ACT“

Представници „ACT“ фондације посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“ и том приликом донирали корисницима материјал за радионице и секције. Ова посета је била прилика да се међусобно упознамо и оставимо могућност за проширење сарадње у будућности. 

КРСНА СЛАВА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“ СВЕТИ КРАЉ МИЛУТИН, 12.11

КРСНА СЛАВА УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“ СВЕТИ КРАЉ МИЛУТИН, 12.11

У духу традиције и обичаја данас је у нашој установи обележена Крсна слава Свети краљ Милутин. Освештавање и сечење славског колача обављено је у присуству запослених, корисника и пријатеља установње. Данашњој прослави присуствовао је државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Ненад Нерић, као и дугогодишњи партнери и сарадници са којима установа остварује успешну сарадњу. Овим путем се захваљујемо свима који су били данас са нама. Прославу су пригодном музиком и песмом употпуниле наше драге баке и деке из Геронтолошког центра Београд.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА ШАМПИОНА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТОТЕНХЕМ

ОМЛАДИНСКА ЛИГА ШАМПИОНА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТОТЕНХЕМ

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ присуствовали су утакмици омладинске Лиге шампиона између ФК Црвена Звезда и ФК Тотенхем која се играла на стадиону ФК Вождовац. Хвала ФК Црвена Звезда што су обезбедили улазнице за наше кориснике.

ПОСЕТА МУЗЕЈУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

ПОСЕТА МУЗЕЈУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ посетили су Музеј Николе Тесле. Том приликом корисници су имали прилику да науче нешто ново и упознају се са ликом и делима једног од највећих српских научника.

ИЗЛЕТ У СМЕДЕРЕВО

ИЗЛЕТ У СМЕДЕРЕВО

Дана 30.10.2019. године наши пријатељи из организације „Радост деци“ организовали су за кориснике Установе за децу и младе „Сремчица“ излет у Смедерево. Том приликом корисници су обишли град и чувену тврђаву и уживали у дружењу. Хвала нашим пријатељима што су нам приредили леп дан.

САЈАМ „Ј=ДНАКИ“

САЈАМ „Ј=ДНАКИ“

Велико нам је задовољство што је нашој Установи припала част да химном Србије отвори други по реду Сајам „Ј=ДНАКИ“ који организује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Националном организацијом ОСИ. Манифестацију је свечано отворио министар г-дин Зоран Ђорђевић. Поред химне, хор установе припремио је и 2 рецитације и 1 рецитал, а представили смо и ручне радове које наши корисници праве у оквиру радно-окупационе терапије. В.д.директора установе Марина Видојевић присуствовала је отварању и тиме пружила подршку хору.

СПОРТСКИ ДАН УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“

СПОРТСКИ ДАН УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“

Установа за децу и младе „Сремчица“ организовала је Спортски дан који се одржао 09. октобра. Том приликом, поред домаћина, учествовало је 9 домова и то: Дом „Срце у Јабуци“, Дом Ветерник, „Др Никола Шуменковић“ Стамница, Дом Тутин, „Мале пчелице“ Крагујевац, Дом Чуруг, „1. октобар“ Стари Лец, Дом Кулина, „Гвозден Јованчићевић“ Велики Поповац. Такмичење је одржано у 5 дисциплина и то: мали фудбал, баскет, стони тенис, надвлачење конопца и пикадо. Свечано отварање припремио је хор установе, а на наше задовољство манифестацију је отворио бивши одбојкашки репрезентативац Един Шкорић који је том приликом поздравио све присутне. Манифестацију је подржао Спортски савез инвалида...