УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБАМА

УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБАМА

У децембру месецу Установа за децу и младе „Сремчица“ представила се на више различитих изложби хуманитарног карактера. Тим поводом корисници установе су приказали ручно рађене производе који су настали у оквиру радно – окупационе терапије. Представили смо се на следећим локацијама: 1. Градска општина Чукарица 2. Компанија „ВИП“ 3. Пословни центар ГТЦ 4. Београдски ноћни маркет Хвала свима који су обишли наше штандове.

ПОСЕТА ФК ПАРТИЗАН

ПОСЕТА ФК ПАРТИЗАН

Фудбалски клуб „Партизан“ и млади фудбалер Слободан Станојловић  уочи Нове године посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“. Том приликом млади фудбалер поделио је корисницима Установе зимске комплете – капе, рукавице и шалове и слатке пакетиће. Фк „Партизан“ је обезбедио аниматоре који су, на одушевљење свих корисника, приредили програм уз праву празничну атмосферу. Велико хвала Фк Партизан на посети и донацији.

БОЖИЋ 2020.

БОЖИЋ 2020.

Најрадоснији хришћански празник Божић свечано је обележен у Установи за децу и младе „Сремчица“ у присуству директорке Марине Видојевић и дежурних радника. У складу са обичајима, наш најмлађи мушки корисник палио је бадњак, а корисници су са директорком ломили божићну чесницу. Након тога уследила је пригодна трпеза. Хвала општини Чукарица што нам је обезбедила торту за кориснике за данашњи свечани ручак.

Бадњи дан

Бадњи дан

У име Установе за децу и младе „Сремчица“ и у своје лично име в.д. директора Марина Видојевић најискреније честита Бадњи дан и најрадоснији хришћански празник Божић. „Ова два празника нас подсећају на окупљање породице, топлину дома, на љубав, разумевање и праштање. Желим свима да  празнике проведу са својим најмилијима и да сва деца која бораве у домовима и установама празнике дочекају са миром у срцу и пуни љубави као што се колектив Установе за децу и младе „Сремчица“ потрудио да наши корисници осете.“ истакла је Марина Видојевић.

МАНИФЕСТАЦИЈА „САНКЕ ДЕДА МРАЗА“

МАНИФЕСТАЦИЈА „САНКЕ ДЕДА МРАЗА“

Хуманитарна организација „малиВелики људи“ традиционално, уочи Нове године, у Установи за децу и младе „Сремчица“ организовала је манифестацију „Санке Деда Мраза“ и том приликом обрадовала кориснике пакетићима за празнике. На велико одушевљење, као и сваке године, реализована је пригодна представа – анимација. Хвала организацији што већ годинама мисли на наше кориснике.

ЗВЕЗДА – ОЛИМПИЈАКОС

ЗВЕЗДА – ОЛИМПИЈАКОС

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ имали су прилику да присуствују кошаркашкој утакмици Црвена звезда – Олимпијакос која се одиграла 20. децембра у Штарк арени. Карте за утакмицу обезбедила је компанија Еко Србија у сарадњи са хуманитарном организацијом „малиВелики људи“ и овим путем им се захваљујемо. Корисници су уживали у утакмици и бодрили кошаркаше Звезде до победе.

СВЕЧАНИ НОВОГОДИШЊИ РУЧАК

СВЕЧАНИ НОВОГОДИШЊИ РУЧАК

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ присуствовали су свечаном новогодишњем ручку у ресторану Топчидерац који је организовала хуманитарна организација „Радост деци“ @radostdeci . Корисници су уживали у прелепом амбијенту и ручку, а Организација је све кориснике обрадовала пакетићима.

ИДЕА ХУМАНИТАРНИ КАРАВАН

ИДЕА ХУМАНИТАРНИ КАРАВАН

Установу за децу и младе „Сремчица“ традиционално је посетио ИДЕА хуманитарни караван који је све кориснике обрадовао новогодишњим пакетићима и Деда Мразом. За наше госте одржали смо кратку приредбу уз игру, рецитације и песме. Хвала компанији ИДЕА Србија што већ годинама улепшава празнике нашим корисницима.

ОСТВАРЕНА САРАДЊА СА ФИРМОМ „Adoc d.o.o.“

ОСТВАРЕНА САРАДЊА СА ФИРМОМ „Adoc d.o.o.“

Установа за децу и младе „Сремчица“ остварила је сарадњу са фирмом „Adoc d.o.o.“ која послује на територији општине Чукарица. Наше нове пријатеље смо угостили у нашем дому при чему смо им приредили кратак програм и договорена је даља сарадња. Приликом посете, фирма је обрадовала кориснике донацијом у виду материјала за радионице.

13 ГОДИНА ДРУЖЕЊА СА НАШИМ БАЈКЕРИМА

13 ГОДИНА ДРУЖЕЊА СА НАШИМ БАЈКЕРИМА

Јуче су Установу за децу и младе „Сремчица“ традиционално посетили наши мото Деда Мразови и то преко 400 моториста са око 310 мотора. Ово је једна од најлепших манифестација у нашем дому која траје више од једне деценије и пропраћена је са пуно љубави, загрљаја и игре. Бајкери посећују дом пред Нову годину и на дан Ускрса, те на тај начин улепшају празнике свим корисницима установе.   На обострано задовољство, радићемо на томе да током године имамо још активности корисника и њихових бајкера.

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКО ИНКЛУЗИВНО КУГЛАЊЕ

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКО ИНКЛУЗИВНО КУГЛАЊЕ

Ове недеље корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовали су у међугенерацијском инклузивном куглању, заједно са пензионерима из клубова за старе Геронтолошког центра и ученицима XIII гимназије. Сви учесници програма уживали су у заједничком дружењу и куглању због чега ћемо, на радост свих, овакве активности чешће реализовати.

ДОДЕЛА ВАУЧЕРА У ГО ЧУКАРИЦА

ДОДЕЛА ВАУЧЕРА У ГО ЧУКАРИЦА

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ са територије Градске општине Чукарица примили су ваучере које општина традиционално даје у децембру месецу. Ваучере је додељивала г-ђа Стана Лукић, члан Већа општине. Част нам је што је манифестацију уручења ваучера свечано отворио хор наше установе.

ПРЕДСТАВА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

ПРЕДСТАВА У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ имали су прилику да присуствују комичној представи „Лажа и паралажа“ која се играла у Народном позоришту. Захваљујемо се Позоришту на обезбеђеним улазницама и дивној атмосфери у којој су наши корисници уживали. Након представе корисници су ишли до Храма Светог Саве и уживали у новогодишњој декорацији нашег прелепог Београда.