ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДЕЧИЈЕГ ПАВИЉОНА

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДЕЧИЈЕГ ПАВИЉОНА

В.д. директора Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић потписала је уговор за реконструкцију дечијег павиљона и наредних дана ће почети радови. Дечији павиљон ће бити реконструисан према најмодернијим стандардима и имаће едукативно-рехабилатициони центар са савременом опремом и инструментима за рад са децом, младима и одраслима са сметњама у развоју.  

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

27. јуна екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовала је на традиционалној манифестацији „Игре без граница“ коју организује организација „малиВелики људи“. Ове године Игре без граница су прославиле свој 15-и рођендан, а ми им желимо још пуно година да славе. Захваљујемо се организацији на позиву и лепом дружењу у ком смо уживали.

ЗАВРШЕНО СНИМАЊЕ ФИЛМА

ЗАВРШЕНО СНИМАЊЕ ФИЛМА

Снимање филма у Установи за децу и младе „Сремчица“, у коме су глумци наши корисници је данас завршено. На обострано задовољство, наши корисници су имали прилику да глуме и да кроз драмско стваралаштво изражавају своје емоције. Хвала глумцима @bogdangoranbogdan и Маруши Мајер што су одвојили своје време за снимање филма у Установи и своје знање и искуство делили са нашим корисницима.

5. МЕСТО ЗА НАЈЛЕПШЕ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

5. МЕСТО ЗА НАЈЛЕПШЕ ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ

Установа за децу и младе „Сремчица“ освојила је 5. место на избору за најлепше школско двориште које @opstinacukarica организује у оквиру манифестације „Пролеће на Чукарици 2019“. Награда за 5.место је ваучер од 5000 динара за куповину алата за обраду дворишта. Хвала Општини Чукарица што су изабрали наше двориште, а ми ћемо се потрудити да наши корисници и даље уживали у дворишту свог дома.

ПОСЕТА АКВА ПАРКУ

ПОСЕТА АКВА ПАРКУ

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ у оквиру летовања на Сребрном језеру данашњи дан провели су у Аква парку који се налази на Језеру у оквиру „Silver lake resort“ . Корисници су по први пут имали прилику да посете Аква парк, да се упознају са садржајем, да се забаве и уживају. Захваљујемо се управи „Silver lake resort“ – а што је имала слуха за наше кориснике и омогућила нам бесплатан боравак и авантуру за памћење.

ПОСЕТА ФК „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“

ПОСЕТА ФК „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“

 Петлићи ФК „Црвена звезда“ посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“. Том приликом млади фудбалери су са корисницима Установе, уз звездине песме,  имали заједничко спортско дружење. Црвена Звезда је при овој посети донирала Установи школски прибор и спортске реквизите који ће се користити у свакодневном раду са корисницима.

ЛЕТОВАЊЕ НА СРЕБРНОМ ЈЕЗЕРУ

ЛЕТОВАЊЕ НА СРЕБРНОМ ЈЕЗЕРУ

20. јуна група корисника Установе за децу и младе „Сремчица“ отишла је на летовање, на Сребрно језеро, где ће провести 6 дана. Наши корисници уживаће у прелепом амбијенту виле „Мило“ која нам је, заједно са рестораном „Неша-Лаки“, обезбедила повољну понуду за летовање наших корисника.

САСТАНАК У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

САСТАНАК У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ

Директорка Установе Марина Видојевић састала се са управницом Народног позоришта Иваном Вујић и директорком драме Тањом Шљивар поводом договора око обележавања 50. година рада Установе за децу и младе „Сремчице“

ПОСЕТА ЗООЛОШКОМ ВРТУ

ПОСЕТА ЗООЛОШКОМ ВРТУ

Данас су корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ посетили Зоолошки врт Београд. Захваљујемо се управи Врта што је нашим корисницима омогућила бесплатне посете у више група.

СМОТРА КУЛТУРНО-ЗАБАВНИХ АКТИВНОСТИ

СМОТРА КУЛТУРНО-ЗАБАВНИХ АКТИВНОСТИ

Почетком јуна, хор Установе за децу и младе „Сремчица“ представио се на Смотри културно-забавних активности која се одржала под окриљем манифестације „Смотра вољеном граду-и ми смо деца Београда“. Манифестацију традиционално организује Друштво дефектолога Београда.

„ДРУГ[А]ЧИЈИ“

„ДРУГ[А]ЧИЈИ“

 Спортска екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовала је на манифестацији „ДРУГ[А]ЧИЈИ“ којом је отворено Лето на Ади за особе са инвалидитетом, у организацији Центра за нове идеје и Спортског савеза оси Београд. Циљ манифестације је побољшање психофизичког стања ОСИ кроз бављење спортско-рекреативним активностима. Екипа Установе освојила је медаље у појединачним дисциплинама. Манифестацији је присуствовао државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Ненад Нерић.

ДОНАЦИЈА СРЕДЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ ЗЕМУН

ДОНАЦИЈА СРЕДЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ ЗЕМУН

05.јуна Установу за децу и младе „Сремчица“ посетили су ученици Медицинске школе „Надежда Петровић“ из Земуна који су нам том приликом донирали слаткише и средства за личну хигијену које су прикупили у оквиру хуманитарне акције коју су спровели у својој школи. Наши гости обишли су реновирану амбуланту Установе где су имали прилику да се упознају са радом медицинске службе и да чују нешто више о послу који ће у будућности радити. Директорка Установе Марина Видојевић поздравила је ученике и захвалила им се на донацији и жељи да дођу у наш дом. Након упознавања са радом медицинске службе гости су уживали...

МАТУРА

МАТУРА

Данас је прослава матуре наших корисника који похађају ОШ „Свети Сава“ Умка. Директорка Установе Марина Видојевић испратила је кориснике на прославу и тим поводом им уручила поклоне за успешан завршетак школовања. Поносни смо на наше матуранте!