СПОРТСКИ ДАН УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“

СПОРТСКИ ДАН УСТАНОВЕ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“

Установа за децу и младе „Сремчица“ организовала је Спортски дан који се одржао 09. октобра. Том приликом, поред домаћина, учествовало је 9 домова и то: Дом „Срце у Јабуци“, Дом Ветерник, „Др Никола Шуменковић“ Стамница, Дом Тутин, „Мале пчелице“ Крагујевац, Дом Чуруг, „1. октобар“ Стари Лец, Дом Кулина, „Гвозден Јованчићевић“ Велики Поповац. Такмичење је одржано у 5 дисциплина и то: мали фудбал, баскет, стони тенис, надвлачење конопца и пикадо. Свечано отварање припремио је хор установе, а на наше задовољство манифестацију је отворио бивши одбојкашки репрезентативац Един Шкорић који је том приликом поздравио све присутне. Манифестацију је подржао Спортски савез инвалида...

САРАДЊА СА ФАСПЕР-ом

САРАДЊА СА ФАСПЕР-ом

Установа за децу и младе „Сремчица“ уручила је Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Београд плакету за успешну дугогодишњу сарадњу и унапређење праксе социјалне заштите. Плакету је примио проф. др Горан Недовић, који је уједно и члан Управног одбора Установе. Факултет, професори и асистенти су партнери Установе у променама којима тежимо и за које се залажемо. Заједничким радом ћемо унапредити стручни рад са корисницима доношењем нових процедура, правилника, дневника итд.

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА ПОВОДОМ 50. ГОДИНА РАДА УСТАНОВЕ

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА ПОВОДОМ 50. ГОДИНА РАДА УСТАНОВЕ

  Поводом 50. година рада Установе за децу и младе „Сремчица“  нашу установу је посетио Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Зоран Ђорђевић са сарадницима. Посета је почела обиласком домаћинства Установе – домске економије, на којој се налази хипотерапијски мањеж који је овом приликом по први представљен. Након тога, обишли смо реновирани и опремљени спортско – рекреативни клуб корисника и фризерски салон. Свечаност је употпунио хор Установе са пригодним програмом. Овом приликом директорка Установе Марина Видојевић уручила је Министру плакету захвалности за подршку у реализацији наших циљева и побољшање квалитета живота наших корисника. За крај посете Министар...

СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ДОМУ „СРЦЕ У ЈАБУЦИ“

СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ДОМУ „СРЦЕ У ЈАБУЦИ“

Фудбалска екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовала у спортским играма у дому „Срце у јабуци“. Наша Установа освојила је 1.место у фудбалу и тиме вратила преносни пехар у наш дом. Поред такмичења, установе су представиле своје производе у оквиру изложбе ручних радова.

Обилазак мушког павиљона

Обилазак мушког павиљона

В.д. директора Установе Марина Видојевић обишла је кориснике мушког павиљона како би разговарала са њима. Свакодневним разговорима са корисницима директорка Установе има прилику да редовно прати потребе корисника и буде информисана о њиховом стању.

„ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“ НА ВОДИ

„ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“ НА ВОДИ

Екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовала је на манифестацији „Игре без граница“ које су се одржале 5. септембра на базенима СЦ „Олимп Звездара“. Манифестацију је организовало Друштво за спорт и рекреацију инвалида Звездара у сарадњи са Спортским савезом ОСИ Београда.

Mеморијални турнир у боћању „Сава Нешић“

Mеморијални турнир у боћању „Сава Нешић“

Екипа Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовала је на четвртом меморијалном турниру у боћању „Сава Нешић“ које је организовало удружење ОСИ „Победник“. Турниру је присуствовао Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Зоран Ђорђевић који је одиграо и партију боћања са учесницима.

ШТА СМО УРАДИЛИ ЗА ГОДИНУ ДАНА?

ШТА СМО УРАДИЛИ ЗА ГОДИНУ ДАНА?

Од септембра 2018. године када је за в.д. директора Установе за децу и младе „Сремчица“ именована Марина Видојевић наша Установа претрпела је велике позитивне промене са циљем унапређења квалитета живота наших корисника. Захваљујући нашем ресорном Министарству континуирано смо радили и свакодневно радимо на побољшању услова, развијању и надограђивању наше Установе. Као најважније промене које су десиле у протеклих годину дана издвојили би следеће: у току је комплетно реновирање Дечијег павиљона,  реновиран је објекат Радионица и Амбуланта (при чему смо постали прва установа социјалне заштите која има своју гинеколошку ординацију, а поред тога уведени су и физиотерапеутски трермани), опремљена је фискултурна...

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДЕЧИЈЕГ ПАВИЉОНА

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДЕЧИЈЕГ ПАВИЉОНА

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г-дин Ненад Нерић, члан УО Установе проф. др Горан Недовић заједно са в.д. директором Установе Марином Видојевић обишли су радове на реконструкцији Дечијег павиљона. У разговору са Надзорним органом који надгледа извођење радова и извођачем радова констатовано је да радови теку по утврђеном плану и програму и до краја године очекујемо нову зграду са најсавременијом опремом за наше најмлађе кориснике.

ЗАВРШНА ФАЗА ОПРЕМАЊА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНОГ КЛУБА КОРИСНИКА

ЗАВРШНА ФАЗА ОПРЕМАЊА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНОГ КЛУБА КОРИСНИКА

В.д. директора Установе Марина Видојевић обишла је завршну фазу припрема за отварање спортско-рекреативног клуба корисника. У претходном периоду корисници су били велика подршка у опремању клуба који ће ускоро бити отворен. Приликом обиласка корисници су са директорком одиграли и партију билијара. Директорка Установе у току свог радног дана увек нађе времена да обиђе посед Установе и разговара са корисницима.

СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ

СТАНОВАЊЕ УЗ ПОДРШКУ

В.д. директора Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић обишла је кућу за становање уз подршку која се налази у склопу Установе. У кући живи 5 фунцкионалних корисника који су прошли процес социјализације и који су савладали вештине за самосталан и независан живот, уз надзор стручних радника. У свом малом врту корисници гаје и одржавају паприку и цвеће за своје потребе. Надамо се да ће у будућности у Сремчици бити изграђено још кућа за становање уз подршку.

ИЗРАДА ПРАВИЛНИКА И ПРОЦЕДУРА

ИЗРАДА ПРАВИЛНИКА И ПРОЦЕДУРА

У Установи за децу и младе „Сремчица“ ради се на изради процедура и правилника из области здравствене заштите наших корисника. В.д. директора Установе Марина Видојевић, заједно са лекарима Установе и медицинском сестром марљиво ради на припреми докумената са циљем подизања квалитета услуга из области здравствене заштите које се пружају у Установи.