ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИЦЕ ДРУШТВА СРПСКИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА НЕМАЧКЕ И ДОНАЦИЈА ДРУШТВА

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИЦЕ ДРУШТВА СРПСКИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА НЕМАЧКЕ И ДОНАЦИЈА ДРУШТВА

Председница Друштва српских лекара и стоматолога Немачке др Бранкица Ђаволовић посетила је Установу за децу и младе „Сремчица“. Овом приликом Друштво српских лекара и стоматолога Немчаке донирало је Установи за децу и младе „Сремчица“ ЕКГ који ће унапредити квалитет пружања услуга здравствене заштите корисника. На пријему код в.д. директора установе Марине Видојевић договорени су даљи правци сарадње Друштва и Установе. Након пријема директорка установе одвела је председницу Друштва у обилазак павиљона и амбуланте.

УСТАНОВА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“ ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ „МИОДРАГ В. МАТИЋ“

УСТАНОВА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „СРЕМЧИЦА“ ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ „МИОДРАГ В. МАТИЋ“

Установа за децу и младе „Сремчица“ овогодишњи је добитник награде „Миодраг В. Матић“ , у категорији повеља установи, коју додељује Друштво дефектолога Србије у оквиру традиоционалног стручно-научног скупа Дани дефектолога. У име установе награду је примила в.д. директора Марина Видојевић која је истакла да је ово награда за вредан и напоран рад целог колектива. Признање „Миодраг В. Матић“ носи са собом велику одговорност у даљим плановима и искрено верујемо да ћемо оправдати указану част. Ова награда је потврда да радимо најбоље за наше кориснике, али и подстрек да наставимо да развијамо нашу установу и будемо пример какав желимо у погледу...

УНАПРЕЂЕЊЕ СТРУЧНОГ РАДА УСТАНОВЕ

УНАПРЕЂЕЊЕ СТРУЧНОГ РАДА УСТАНОВЕ

Стручни радници, стручни сарадници и сарадници запослени у Установи за децу и младе „Сремчица“ формирали су радну групу ради унапређења стручног рада са корисницима. Циљ рада групе је доношење нових правилника, процедура и образаца помоћу којих ћемо ускладити и побољшати свакодневни рад да корисницима. Стручну подршку установи пружа Републички завод за социјалну заштиту који је за ове потребе креирао методологију подршке и имплементације иновативних приступа у раду са корисницима. Овим путем се најискреније захваљујемо нашем Заводу на исказаној жељи и разумевању  да унапредимо рад са корисницима.

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовали су у креативној радионици, у организацији наших пријатеља из хуманитарне организације „Радост деци“ @radostdeci. Хвала Х.О. „Радост деци“ што је већ годинама уз нашу установу кроз различите активности за кориснике.

ШЕТЊА

ШЕТЊА

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ провели су лепо време у пријатној вечерњој шетњи центром Београда. Том приликом, корисници су обишли Кинески фестивал светлости на Калемегдану где су уживали у лампионима, као и  декорацији која краси град.

Увек уз матицу

Увек уз матицу

У Келну је недавно одржан конгрес Друштва српских лекара и стоматолога Немачке. Традиционално окупљање овај пут није било значајно само за чланове друштва већ и за српску матицу, јер је потписан протокол о сарадњи са Установом за децу и младе Сремчица која збрињава 300 корисника – 100 деце и младих са сметњама у развоју и 200 одраслих лица са интелектуалним и тешкоћама у комуникацији. Протокол су потписале др Бранкица Ђаволовић, председница Друштва српских лекара и стоматолога Марина Видојевић в. д. директора Установе за децу и младе Сремчица. – Драго ми је што су чланови друштва препознали правац развоја наше установе...

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ДРУШТВОМ СРПСКИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА НЕМАЧКЕ

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ СА ДРУШТВОМ СРПСКИХ ЛЕКАРА И СТОМАТОЛОГА НЕМАЧКЕ

 В.д. директора Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић имала је част да присуствује скупу Српских лекара и стоматолога Немачке који се одржао 1. фебруара у граду Келн у Немачкој. Том приликом директорка је  презентовала рад установе кроз основне податке о организацији рада, раду са корисницима, као и здравственом заштитом корисника  и представила правце развоја установе. Почетак ове, нама јако значајне сарадње, крунисан је потписивањем Протокола о сарадњи који су свечано потписале директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић и председница Друштва српских лекара и стоматолога Немачке др Бранкица Ђаволовић. Протоколом је предвиђена међусобна сарадња која ће...

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ учествовали су у Међугенерацијском спортском Светосавском турниру који се одржао у Клубу за старе „Чукарица“. Турнир се одржао у дисциплинама пикадо и шах, а поред пензионера и корисника установе учествовали су и ђаци 13. Београдске гимназије. Наше драге баке и деке су били дивни домаћини који су нас дочекали топлином и осмесима, а поред тога баке су припремале уштипке за све учеснике турнира.

ПОСЕТА ШКОЛЕ ОДБОЈКЕ „HOT VOLLEY“

ПОСЕТА ШКОЛЕ ОДБОЈКЕ „HOT VOLLEY“

Чланови школе одбојке „Hot volley“ на челу са пријатељем наше установе, некадашњим одбојкашем, Едином Шкорићем посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“. У пријатној атмосфери нашег дома уприличено је дружење корисника и полазника школе одбојке. Овом приликом школа одбојке „Hot volley“ припремила је пакетиће за кориснике.

УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБАМА

УЧЕШЋЕ НА ИЗЛОЖБАМА

У децембру месецу Установа за децу и младе „Сремчица“ представила се на више различитих изложби хуманитарног карактера. Тим поводом корисници установе су приказали ручно рађене производе који су настали у оквиру радно – окупационе терапије. Представили смо се на следећим локацијама: 1. Градска општина Чукарица 2. Компанија „ВИП“ 3. Пословни центар ГТЦ 4. Београдски ноћни маркет Хвала свима који су обишли наше штандове.

ПОСЕТА ФК ПАРТИЗАН

ПОСЕТА ФК ПАРТИЗАН

Фудбалски клуб „Партизан“ и млади фудбалер Слободан Станојловић  уочи Нове године посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“. Том приликом млади фудбалер поделио је корисницима Установе зимске комплете – капе, рукавице и шалове и слатке пакетиће. Фк „Партизан“ је обезбедио аниматоре који су, на одушевљење свих корисника, приредили програм уз праву празничну атмосферу. Велико хвала Фк Партизан на посети и донацији.

БОЖИЋ 2020.

БОЖИЋ 2020.

Најрадоснији хришћански празник Божић свечано је обележен у Установи за децу и младе „Сремчица“ у присуству директорке Марине Видојевић и дежурних радника. У складу са обичајима, наш најмлађи мушки корисник палио је бадњак, а корисници су са директорком ломили божићну чесницу. Након тога уследила је пригодна трпеза. Хвала општини Чукарица што нам је обезбедила торту за кориснике за данашњи свечани ручак.

Бадњи дан

Бадњи дан

У име Установе за децу и младе „Сремчица“ и у своје лично име в.д. директора Марина Видојевић најискреније честита Бадњи дан и најрадоснији хришћански празник Божић. „Ова два празника нас подсећају на окупљање породице, топлину дома, на љубав, разумевање и праштање. Желим свима да  празнике проведу са својим најмилијима и да сва деца која бораве у домовима и установама празнике дочекају са миром у срцу и пуни љубави као што се колектив Установе за децу и младе „Сремчица“ потрудио да наши корисници осете.“ истакла је Марина Видојевић.