ДОНАЦИЈА СРЕДЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ ЗЕМУН

ДОНАЦИЈА СРЕДЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“ ЗЕМУН

05.јуна Установу за децу и младе „Сремчица“ посетили су ученици Медицинске школе „Надежда Петровић“ из Земуна који су нам том приликом донирали слаткише и средства за личну хигијену које су прикупили у оквиру хуманитарне акције коју су спровели у својој школи. Наши гости обишли су реновирану амбуланту Установе где су имали прилику да се упознају са радом медицинске службе и да чују нешто више о послу који ће у будућности радити. Директорка Установе Марина Видојевић поздравила је ученике и захвалила им се на донацији и жељи да дођу у наш дом. Након упознавања са радом медицинске службе гости су уживали...

МАТУРА

МАТУРА

Данас је прослава матуре наших корисника који похађају ОШ „Свети Сава“ Умка. Директорка Установе Марина Видојевић испратила је кориснике на прославу и тим поводом им уручила поклоне за успешан завршетак школовања. Поносни смо на наше матуранте!

СТУДЕНТИ ИЗ АМЕРИКЕ ГОСТИ „СРЕМЧИЦЕ“

СТУДЕНТИ ИЗ АМЕРИКЕ ГОСТИ „СРЕМЧИЦЕ“

Ове недеље гости Установе за децу и младе „Сремчица“ су студенти из Америке који се школују за раднe терапеутe, а који у сарадњи са Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију Београд бораве у Србији. Директорка Установе Марина Видојевић данас је примила студенте и професора и пожелела им добродошлицу у наш дом, са жељом да науче нешто ново и из нашег дома оду богатији за једно ново искуство. За наше госте припремили смо разноврсан програм који обухвата различите активности са корисницима Установе и то: посета Музеју илузија, одлазак у Зоолошки врт, обилазак Храма Светог Саве и Саборне цркве, заједничке креативне радионице,...

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ ФЕСТИВАЛ „ОКЕЈ“

МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКИ ФЕСТИВАЛ „ОКЕЈ“

Данас је у клубу за старе „Игор Холодков” на Врачару свечано отворен 6. Фестивал међугенерацијске сарадње „ОКеј“ у организацији Дневних центара и клубова за старије Геронтолошког центра Београд. Манифестацију су заједничким наступом свечано отворили хор Установе за децу и младе „Сремчица” и група певача „Звездарске звезде“ из Клуба за старије Звездара. Након музичко – драмског програма уручене су награде које је Фестивал установио и отворена је изложба „Портрети унука” чланова Ликовног атељеа београдских клубова за старије. Директорка Установе Марина Видојевић присуствовала је свечаном отварању, а поред ње присустовале су чланица Градског већа Елена Билић и чланица већа ГО Чукарица Стана...

ИЗЛОЖБА „ЛИКОВНО СТВАРАЛАШТВО МЛАДИХ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“

ИЗЛОЖБА „ЛИКОВНО СТВАРАЛАШТВО МЛАДИХ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“

Дана 06.05.2019. године Установа за децу и младе „Сремчица“ представила се на ликовној изложи у Педгошком музеју, у оквиру смотре „Вољеном граду“ организоване од стране Друштва дефектолога Београда. Тим поводом корисници који учествују у ликовној секцији претходних месеци су вредно припремили радове за изложбу.

„АФРИКА МОЈИМ ОЧИМА“

„АФРИКА МОЈИМ ОЧИМА“

Данас је у Музеју афричке уметности отворена изложба под називом „Африка мојим очима“ у оквиру које су представљени радови које су корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ израдили током тематских радионица са кустосима музеја, у оквиру програма „Кре-активни МАУ“. Циљ програма је интеграција и активно учешће деце и младих са посебним потребама у културним садржајима. Кроз радионице корисници су имали прилику да упознају разноврсност и значај афичких мурала, накита и керамике. Ови мотиви су им послужили као инспирација да израде слике на платну, накит, керамичке посуде, фигурице животиња од глине и честитке у квилинг техници. Изложбу су отворили Ненад...

УСКРШЊА ИЗЛОЖБА У ВИП-у

УСКРШЊА ИЗЛОЖБА У ВИП-у

Установа за децу и младе „Сремчица“ по први пут се представила на Ускршњој изложби у компанији ВИП. Том приликом представљени су ручни радови које наши корисници израђују у оквиру радно – окупационе терапије.

ПОСЕТА ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ

ПОСЕТА ИСТОРИЈСКОМ МУЗЕЈУ

Данас је једна група корисника из Установе за децу и младе „Сремчица“ била у посети @istorijskimuzej. Кустос музеја је спровео групу у обилазак поставке музеја где су наши корисници имали прилику да чују и науче нешто ново. Хвала Историјском музеју што су нам обезбедили бесплатне посете за више група из наше Установе.  

УСКРШЊИ РУЧАК

УСКРШЊИ РУЧАК

Данас је у Установи за децу и младе „Сремчица“ уприличен свечани ручак поводом Ускрса. Директорка Установе Марина Видојевић честитала је корисницима празник и пожелела им пуно среће и здравља. Хвала Општини Чукарица што нам је обезбедила торту за у којој су сви уживали. Христос Васкрсе и срећан Ускрс свим нашим пријатељима желе деца из Установе „Сремчица“.  

УСРКШЊА ПОСЕТА БАЈКЕРА

УСРКШЊА ПОСЕТА БАЈКЕРА

Данас, на највећи хришћански празник Ускрс, нашу Установу су по 13. пут посетили бајкери. Том приликом хор Установе приредио је кратку приредбу након чега су корисници играли фудбал и кошарку са бајкерима. Директорка Установе Марина Видојевић поздравила је све присутне и захвалила се што су са нама већ дуже од једне деценије. Данашња манифестација је употпуњена и увеличана моментом када је један од бајкера запросио своју партнерку.

УСКРШЊА ПРИРЕДБА

УСКРШЊА ПРИРЕДБА

 Уочи највећег хришћанског празника Ускрса, музичко – драмска секција Установе за децу и младе „Сремчица“ припремила је свечану приредбу. Уз песму, рецитацију и игру наши корисници су уживали у програму. Директорка Установе Марина Видојевић похвалила је васпитаче који су вредно припремали приредбу са корисницима, захвалила се запосленима и корисницима који су присуствовали приредби и свима честитала предстојеће празнике.

ЈАЈА СЕ ФАРБАЈУ ОСМЕХОМ

ЈАЈА СЕ ФАРБАЈУ ОСМЕХОМ

Данас, на дан када се обележава хришћански празник Велики петак, у Установи за децу и младе „Сремчица“ организована је манифестација „Јаја се фарбају осмехом“. Том приликом наше драге баке из клубова за старе Геронтолошког центра Београд и представници удржења „Нада за децу“ обележили су данашњи празник заједно са корисницима Установе при чему су сви заједно фарбали и украшавали јаја. Директорка Установе „Марина Видојевић захвалила се гостима што су одвојили своје време да данас буду са нашим корисницима и подсетила је колико њима то значи.  

ПОСЕТА ГЛУМАЦА

ПОСЕТА ГЛУМАЦА

У понедељак 22.04.2019. године Установа за децу и младе „Сремчица“ имала је част да угости хрватског глумца  Горана Богдана и словеначку глумицу Марушу Мајер. Након пријема код директорке установе Марине Видојевић наши гости су са филмском екипом која снима играни филм о Установи обишли дом и упознали се са корисницима. Драго нам је што смо богатији за два нова пријатеља и надамо се да ћемо, на обострано задовољство, наставити сарадњу током снимања филма.