Скочи на садржај

ИзменA и допунA Плана детаљне регулације насеља Сремчица

  • од

Новом Изменом и допуном Плана детаљне регулације насеља Сремчица, имовинско правни односи у Установи за децу и младе „Сремчица“ биће решени након 50 година, што представља искорак у систему социјалне заштите и нове могућности у широком спектру пружања услуга корисницима.

Директорка Марина Видојевић истакла је да ће се на овај начин омогућити проширење смештајних капацитета, али и обезбеђивање нових видова услуга корисницима.
„Након пола века постојања имовинско правних проблема срећна сам што смо на корак до решења. Сремчица данас броји 300 деце и младих са сметњама у развоју. Захваљујући изменама и допунама урбанистичког плана бићемо у могућности да тај капацитет проширимо, али и да уведемо неке нове услуге за које до сада нисмо имали услова да спроводимо“, истакла је Видојевић.

Како је навела, тенденције у области социјалне заштите, пре свега када су у питању институције овог типа, усмерене су према подизању квалитета живота штићеника, примени савремених терапијских метода и програма активности.

„Планом се предвиђа проширење постојећих смештајних капацитета и пратећих садржаја, кроз осавремењавање, реконструкцију и доградњу, формирање нове врсте смештајних јединица (мањих стамбених објеката) , дневног боравка, као и савременог терапијског блока који укључује и терапију уз помоћ животиња. Реализацијом Плана створиће се могућности да Установа „Сремчица“ настави свој успешни развој у духу савремених тенденција у развоју ових врста институција“, закључила је она.

Click to listen highlighted text!