Скочи на садржај

ко смо ми

Установа  за децу и младе „Сремчица“ у Београду је установа социјалне заштите која се бави смештајем деце и младих са сметњама у развоју и одраслих лица са интелектуалним и тешкоћама у комуникацији.  Услуга домског смештаја пружа се корисницима који услед физичких, интелектуалних или тешкоћа у психичком функционисању имају потребу за интензивним и целодневним надзором, негом и подршком током 24 сата, а чије се потребе тренутно не могу задовољити у породичном окружењу или кроз услуге у заједници. Ова услуга пружа се на основу одлуке органа старатељства или суда, односно по упуту надлежног центра за социјални рад.

На нивоу Установе су образоване јединствене организационе јединице и то:

Служба стручног рада,

Медицинска служба,

Служба рачуноводства,

Техничка служба,

Служба исхране,

Служба општих и правних послова.

Оваква организaција треба да обезбеди јединствено функционисање свих подсистема Установе и уједини заједничке напоре у остваривању основних и стратешких циљева Установе.

Крсна слава установе је Свети краљ Милутин који се слави 12. новембра. Дан установе је 02. октобар који свечано обележавамо са нашим партнерима и сарадницима.

Установа обележава највеће хришћанске празнике – Бадњи дан, Божић и Ускрс, као и датуме које се обележавају код нас и у свету као што је школска слава Свети Сава, Међународни дан волонтера, Међународна недеља здравих уста и зуба, Светски дан особа са аутизмом, Међународни дан жена итд.

Click to listen highlighted text!