Скочи на садржај

Међународни дан социјалне правде

  • од

„Социјална правда мора бити доступна деци и младима са сметњама у развоју“, поручила је директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић, поводом Међународног дана социјалне правде који се обележава данас.

Како је навела, морају се поштовати право на образовање, доступност информација и едукација, омогућавање приступа обукама и радионицама као и учење нових вештина и лична афирмација.

Она је навела, поред тога, да се морају примењивати савреме методе у терапијама и једнаки третман свих корисника.

„Уважавање личних ставова, право на осамостаљивање и становање уз подршку, учествовање у друштвеном животу и укљученост у заједницу, поштовање људских права, све то чини социјалну правду“, подвукла је она.

Видојевић је истакла да се принципи социјалне правде, једнакости и равноправности примењују приликом доношења свих одлика у Установи „Сремчица“.

„ Поштујемо људско достојанство, различитости, уважавамо идеје и жеље корисника и заједнички радимо на стварању њихове боље будућности. Промовисањем корисника утичемо на слику јавности и ставове према њима. Сви имамо иста права иако смо различити, зато се заједнички морамо залагати за социјалну правду“, закључила је она.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/svi-imamo-ista-prava-iako-smo-razliciti-ustanova-za-decu-i-mlade-sremcica-obelezila/3df03n4

Click to listen highlighted text!