Скочи на садржај

Дан жена

  • од

Поводом 8.марта, Дана жена, у Установи за децу и младе „Сремчица“ организован је низ радионица, посвећен оснаживању свести о значају жена и промоцији дама. Овом приликом, дечаци су припремали честитке девојчицама, и током креативне радионице поред развијања различитих  вештина стимулисањем фине моторике, разговарали о значају жена и важности уважавања њихових права.

Кориснице „Сремчице“ су у фризерском салону у оквиру Установе уживале у улепшавању, а након тога присуствовале ликовној секцији под називом „Даме и уметност“. Овом приликом оне су осликавале једна друге, али и кроз процес цртања развијале когнитивне вештине.

Деца „Сремчице“ данас су имала прилику да присуствују предавању о женама које су оставиле траг кроз историју попут Милунке Савић, Надежде Петровић и других.

Директорка Марина Видојевић честитала је Дан жена уз поруку да су жене увек имале значајну улогу у стварању друштва, али да оне данас, захваљујући реформама и оснаживању друштва, оствариле своје заслужено место. „Бити жена значи бити ћерка, сестра, унука, мајка, тетка, бака, најбоља пријатељица, али и бити научница, докторка, политичарка, и друго. Жене су успеле да се изборе за своја права, и зато честитам овај дан, када треба да се сетимо свих светлих примера из прошлости али и садашњице“, поручила је Видојевић.

Click to listen highlighted text!