Скочи на садржај

СветскИ дан аутизма

  • од

Чланови Студентска организација Фармацеутског факултета Универзитета у Београду,  посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“ поводом обележавања Светског дана аутизма. Овом приликом, заједно са корисницима Установе, студенти су учествовали у ликовној радионици.

Директорка Марина Видојевић истакла је да је велики значај подршке студената и да је радује што млади људи желе да допринесу подизању свести јавности када је ова тема у питању.

„Ликовне радионице организујемо са циљем да изазовемо позитивно расположење али и подстакнемо креативност код корисника. Њихове радове излажемо на таблама у заједничким просторијама и на тај начин истичемо учинак који подстицајно делује на саме кориснике.  Поносни смо на то да наша идеја кроз ликовне радионице за децу са аутизмом показује све видљивије резултате”, рекла је она.

Како објашњава запажен је напредак у групном и индивидуалном раду са децом, у моторици и у свим другим сегментима које доноси ликовна уметност, а утиче на свеобухватни развој деце.

“У раду са децом са аутизмом најбитнији су стрпљење, разумевање и љубав. Њихове слике су огледало њихове душе и веома ме радоје што су насликане најлепшим бојама” истиче Видојевић.

Директорка наводи да нема научно доказаног лека за аутизам, али постоји мноштво истраживања која показују да, уз праве интервенције и бригу, особе с аутизмом могу напредовати с временом и водити независнији и продуктивнији живот.

Click to listen highlighted text!