Скочи на садржај

видојевић на челу друштва дефектолога

  • од

Марина Видојевић, директор Установе за децу и младе „Сремчица“, именована је за председницу Друштва дефектолога Београда. Видојевић је истакла да ће  афирмација дефектолошке струке и у наредном периоду биће у фокусу њеног рада.


„Радићемо заједно на унапређењу свеукупне друштвене бриге о деци са сметњама у развоју, особама са инвалидитетом и поремећајем понашања“, подвукла је она и додала „Само ми, који смо свакодневно у контакту са тешким животним причама, знамо колико може да издржи једна мајка, колико јако воли сестра, како снажну подршку даје брат. Ми знамо колико боли дечија суза, као и колико је потребно снаге смејати се када је најтеже. Знамо и да је јачина у једном сићушном детету некада већа од свих сила. Знамо и да је љубав најважнија, и да она побеђује“. Како је навела, веома је важно да тo све наведено сазнају и други.


„Управо зато морамо искористити моћ седме силе, како бисмо подигли свест јавности о овој изузетно значајној области, како би се за наше импозантне успехе чуло, како би афирмативне приче надјачале таштину, и како бисмо наше сјајне стручњаке промовисали свуда у свету.  Породица је најважнија, морамо да наставимо заједно да градимо нашу кућу, како би у њој уточиште пронашли не само стручњаци и они који то желе да буду, већ и они због којих све ово радимо и којима је наша помоћ потребна – наша деца“, подвукла је Видојевић.

Click to listen highlighted text!