Скочи на садржај

Деца Сремчице посетила манастир Тумане

  • од

Kорисници Установе за децу и младе „Сремчица“ посетили су данас манастир Тумане, поводом обележавања празника посвећеном Kозми и Дамјану, који по веровању помажу за оздрављење.

Директор Марина Видојевић истиче да је жеља корисника била да посете манастир на велики празник. “Донације и молитве манастира Тумане дотакла су нежна срца наших корисника, који су желели да посете ову светињу. Они су припремили и поклон, уложили много труда и рада како би веродостојно приказали манастир квилинг техником на папиру, што је потврда њихове посвећености и вере да им може помоћи у оздрављењу. Српска православна црква данас обележава празник Свети Врачи, који је по веровању добар за молитву за оздрављење, те смо одлучили да сви заједно помолимо Богу“, рекла је Видојевић.


Kорисници су у знак захвалности за подршку и помоћ манастиру Тумане, пренели манастир на папир, техником квилинг, која представља право уметничко дело и оставља без даха.
Kвилинг се састоји у савијању разнобојних папирних трака и њиховом слагању на подлогу како би се формирали облици. Папирне траке увијају се у спирале, потом савијањем обликују у различите елементе, а лепљењем и спајањем основних елемената настају целине.
Госте из “Сремчице” примили су отац Зосим Иимати Нектарија, који су се помолили за њихово здравље.

Click to listen highlighted text!