Скочи на садржај

УНИЦЕФ и Делегација ЕУ у посети Сремчици

  • од

Установу за децу и младе Сремчица посетили су Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФ-а у Србији и Никола Бертолини, шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, где су са директорком Марином Видојевић разговарали на тему процеса деинституционализације у Србији.

Видојевић је истакла да Република Србија уложила велике капацитете и стално ради на обезбеђивању што боље бриге деци са сметњама у развоју и инвалидитетом.

“Установа “Сремчица” је велика породица која броји скоро 300 деце. Трудимо се како бисмо им обезбедили све што је потребно да расту, развијају се и остваре свој пуни потенцијал”, навела је Видојевић.

Европска унија пружа снажну подршку убрзаним реформама у областима социјалне заштите и бриге о деци јер су оне суштински повезане са преговорима и реализацијом обавеза наведених у Поглављима 19 и 23 у приступању Србије Европској унији.

Видојевић је истакла значај ове посете и навела да су врата “Сремчице” отворена за све који желе да помогну и успостављању још боље бриге и заштите деци.

Click to listen highlighted text!