Скочи на садржај

Међународна конференција „СТОЛ“ у Сарајеву

  • од

Иновације у практичном и стручном раду дефектолога наше Установе приказане су и у Сарајеву на Међународној конференцији специјалних едукатора и рехабилитатора „СТОЛ”. Поред наше Установе своју праксу и искуства размениле су и друге Установе широм региона. Акценат је био на значају асистивне технологије у раду са особама које имају сметње, значају сензорне собе, физичке активности, али и различитих видова терапије у непосредном раду.

Размена искустава жила је куцавица преданог и посвећеног рада, који је касније сведок бројних напредака и успеха у свим сферама живота и функционисања наше деце. Свако предавање било је пуно ентузијазма и уливало је нову наду за још побољшања и иновација на свим пољима, јер је што већи степен самосталности наше деце императив и што већа разноврсност активности у које су укључена само један корак ближе том циљу. Ово наше кратко путовање је велика одскочна даска и његов значај за нас и нашу децу је непроцењив и дугорочан.

Неретко су наши разговори са колегама ишли и у другом смеру- размени искустава о неким свакодневним животним темама. Нашло се и мало слободног времена за обилазак Башчаршије и уживања у кафи из куће севдаха.

Наш тим са овог путовања враћа се пун утисака и лепих емоција, нових знања и искустава уз заказано ново дружење следеће године.

Дефектолог, Катарина Чочовић

Click to listen highlighted text!