Скочи на садржај

„САВРЕМЕНЕ ТЕДЕНЦИЈЕ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ ОСОБА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“

  • од

Дана 13.12.2018. године са почетком у 09 часова у Установи за децу и младе „Сремчица“ отворена је национална конференција под називом „Савремене теденције у социјалној заштити особа са сметњама у развоју“.

Конференцију је отворила в.д. директора установе Марина Видојевић и  еминентни професори са Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда који су уједно и предавачи на овом скупу. Конференција је намењена свим стручним радницима и сарадницима из области социјалне заштите – запосленима, приправницима, волонтерима, студентима.

Повод за организацију конференције је потреба установа за увођењем иновација у раду са корисницима са сметњама у развоју, као и оснаживање и унапређивање компетенција запослених који су у ангажовани у непосредном раду са њима. Организацијом овог стручног скупа Установа за децу и младе „Сремчица“, као прва институција која је започела збрињавање особа са сметњама у развоју још давне 1969. године, жели да и у савременом раду буде пример другим установама и научна база за стручне раднике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!