Скочи на садржај

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА

  • од

По први пут Установа за децу и младе „Сремчица“ обележила је Међународни дан волонтера који се широм света обележава 05. децембра. Овом приликом уприличено је дружење студената Факултета политичких наука, из организација Унија студената социјалног рада и Европски студентски форум, студената са Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда и корисника установе.

Ресорно министарство препознало је значај ове манифестације и овом приликом Установу је посетио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који се тим поводом обратио присутнима. „Важно је да млади људи упознају радно окружење и схвате са каквим ће се све изазовима сусретати на послу који желе да обављају у будућности. Верујем да ћете уз помоћ волонтирања стећи неопходно искуство, које ћете моћи да једног дана искористите радећи посао за који сте се и образовали“, рекао је Ђорђевић. Манифестацији су присуствовали државни секретар Ненад Нерић и чланица већа Градске општине Чукарица Стана Лукић. Директорка Установе Марина Видојевић изразила је велико задовољство што су студенти данас били са нама и истакла „како је суштинско осећање које нас води у волонтеризам љубав, и то љубав према заједници, љубав према различитостима, па и љубав према нама самима, желим вам много тренутака дељења љубави, јер је то једна од ретких ствари на свету која се дељењем умножава“. Поред тога, истакла је да се нада да ће волонтери из наше Установе изаћи богатији за једно ново искуство, испуњени вером да је волонтеризам вредност која може водити наш лични и колективни развој.

Након уводних обраћања одржана је едукативна трибина о значају волонтирања и искуствима волонтера, а након тога студенти су реализовали радионице са корисницима установе.

Наша Установа ће и у будућности наставити са организацијом оваквих манифестација, а поред тога и планирано је и увођење нових активности попут обележавања важних датума, сарадње са школама, другим установама итд.

Други о нама: www.tanjug.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!