Скочи на садржај

Видојевић: Вакцина може спасити живот

  • од

Поводом Међународног дана живота који се обележава данас широм света, Марина Видојевић директорка Установе за децу и младе „Сремчица“, послала је снажну поруку да у тешким временима борбе против корона вируса, имунизација становништва је та која може сачувати животе грађана.

 „Изузетно је важно да сачувамо живот, водећи рачуна о здрављу и одговорним понашањем. У времену епидемије корона вируса Међународни дан живота има посебну улогу, да нас подсети колико је живот драгоцен. Зато је важно да се вакцинишемо и сачувамо и себе и друге, јер само масовном имунизацијом можемо победити светског непријатеља Ковид -19”, поручила је она.

Како је рекла, захваљујући адекватним мерама државе и Кризног штаба, а одговорним понашањем запослених у установи којом руководи, Ковид-19 је заустављен на време.

 “Борба за живот у установи овог типа је свакодневна. У условима какви су данас та борба има посебан интензитет јер су наши корисници у ризичној категорији од заражавања. Држава је обезбедила довољну количину вакцина, а имунизацијом не штитимо само себе, већ и људе око нас. Морамо бринути једни о другима како бисмо победили вирус”, рекла је она.

Видојевић је изразила надање да ће идуће године Међународни дан живота бити обележен без маски, са много осмеха.

 “Наша деца се смеју срцем, то се види у њиховим очима. Верујем да ћемо заједно ускоро превазићи овај период и једни другима упутути не само осмехе, већ и загрљаје. Срећан Вам дан живота”, подвукла је она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!