Скочи на садржај

Светски дан социјалне правде

  • од

Поводом 20. фебруара, Светског дан социјалне правде, Марина Видојевић директорка Установе за децу и младе “Сремчица”, изјавила је да су за друштвени развој изузетно важна људска права, родна равноправност и достојанство.

“Ми у систему социјалне заштите знамо колико је социјална правда важна и шта она значи. Наши корисници су неретко у прошлости били запостављени, уживали су мање достојанства у односу на друге, мање се о њима говорило, а када се причало то је било у негативном контексту. Данас је то другачије. Они има своја права, достојанство, ослушкују се њихове потребе и сваког дана се све више интегришу у друштво”, рекла је Видојевић.

Она је истакла да се данас резултати активног рада на постизању социјалне правде итекако виде.

“Деца Сремчице сада живе у знатно бољим условима него раније, хуманије, племенитије, уз терапије које се спроводе по свим светским стандардима. У наредном периоду борићемо се за још боље услове боравка у нашем дому. Важно је да сваког дана подижемо свест грађана када је ова тема у питању како бисмо заједничким радом успели да створимо још боље друштво за нашу децу”, подвукла је она.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3628869/svetski-dan-socijalne-pravde-vidojevic-zajednickim-radom-da-stvorimo-jos-bolje-drustvo-za-nasu-decu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!