Скочи на садржај

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

  • од

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ поводом Светског дана детета, нацртали су цртеже у оквиру изложбе „Заувек деца“ која је објављена на сајту sremcicadom.org.rs , а која има за циљ да скрене пажњу јавности на особе са менталним потешкоћама у развоју.

„Овај датум за нас у Сремчици је посебно важан. Наши корисници заувек ментално остају деца, без обзира на њихов физички развој. Напредак се оставарује уз помоћ терапије, али не може доћи до потпуног излечења. Како се Светски дан деце прославља у целом свету, а уз помоћ манифестација подиже свест о различитим групама деце, желели смо да и ми обележимо овај дан“, поручила је Марина Видојевић, директорка Установе.

Према њеним речима у односу на претходне године Србија је данас земља која прихвата разлике а самим тим и обезбеђује бољи положај за децу из категорије корисника Установе „Сремчица“.

„Активним радом боримо се за обезбеђивање бољих услова за живот деце у Сремчици. Ми смо сви једна велика породица и трудмо се да максимално будемо посвећени и истрајни у свему што радимо“, подвукла је Видојевић и додала да велику захвалност дугују ресорном министарству на подршци.

Установа за децу и младе „Сремчица“, је установе социјалне заштите која је прва почела са збрињавањем деце и омладине ометене у развоју, још давне 1969. године.


Сремчица представља пример модерног система резиденцијалне бриге и добре праксе у раду са особама са сметњама у развоју, у оквиру ког се промовишу и заступају иновативне методе у раду са овом популацијом, као и научно истраживачки рад.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3700051/svetski-dan-ustanova-za-decu-i-mlade-sremcica

https://www.novosti.rs/beograd/vesti/1002660/ustanovi-decu-mlade-obelezen-svetski-dan-deteta-crtezima-skrecu-paznju-sebe

https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/805237/svetski-dan-deteta-izlozba-zauvek-deca-u-cilju-skretanja-paznje-na-osobe-sa-poteskocama-u-razvoju-foto

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=658013

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!