Скочи на садржај

Од Лубарде до развоја фине моторике

  • од

Од Лубарде до развоја фине моторике:

Поводом обележавања датума рођења једног од најзначајнијих југословенских сликара 20. века Петра Лубарде, деца Сремчице насликала су цртеже на тему “Шта је уметност”.

Према речима директорке Марине Видојевић, цртање код деце може да служи као снажно средство за развој перцепције, мишљења и вештина које се побољшавају кроз вежбање.

Она је истакла да цртеж може да открије многе аспекте дететовог развоја.

“Корисници кроз цртање на занимљив стимулишу развој фине моторике, пажње, визуелне перцепције, координацију око-рука, просторно планирање на папиру, визуелну меморију, естетске вредности и друге вештине, те је управо зато изузетно важно. На занимљив начин анимирамо кориснике како бисмо у раду кроз игру стимулисали њихов развој”, објаснила је Видојевић.

Како је навела поред развоја деце у Сремчици раде на њиховој едукацији.

“У раду са корисницима желимо да им пружимо више од обичног савладавања различитих вештина. То су деца радознала као и сва друга, са наглашеним интересовањем за уметност. Неки од њих су се опробали као глумци, а имамо и оне који лепо цртају. Максималним залагањем да им пружимо највише што можемо подижемо критеријуме и лествицу у третману особа са потешкоћама у развоју. Наша брига о корисницима је на високом нивоу и сваког дана радимо како бисмо је учинили још бољом”, поручила је она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!