Скочи на садржај

Ускршње славље у„Сремчици“: Православље и драгоценост породичног благослова

  • од

У Установи за децу и младе „Сремчица“, Ускршњи празници су се не само претворили у весео догађај, већ и у време дубоке духовне важности за православне вернике. Онима који верују, Ускрс је време обнове вере, наде и љубави. То је време када се са породицом и заједницом дели радост и благослов.

Кроз уметничке програме, спортска такмичења и традиционалне обичаје као што је фарбање јаја, деца су не само уживала у забави, већ су и научила о значају традиције и заједничког духа.

На Велики петак, у друштву са пријатељима из црквеног хора Метох из манастира „Свети Стефан“ Сланци и Надом Допуђ малишани су уживали у фарбању јаја.

Ове активности подстицале су осећај припадништва и породичне топлоте, што је од неизмерне важности за развој њихових емоционалних и друштвених вештина.

Током недеље, установу су посетили бајкери, уносећи додатну радост својим присуством. Деца су том приликом приредила посебан културно-уметнички програм који је одушевио све присутне.

Тиме су ови Ускршњи празници постали не само време за забаву, већ и време за духовно узраставање и усвајање важних животних вредности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

#ускрс #сремчица #деца Click to listen highlighted text!