Скочи на садржај

Сремчица на међународној конференцији у сарајеву

  • од

Седма међународна конференција ,,Мултидисциплинарни приступи у едукацији и рехабилитацији“ успешно је одржана у Сарајеву од 17. до 19. маја 2024. године, у хотелу Hollywood. Организатори овог значајног скупа били су Удружење дефектолога, едукатора и рехабилитатора ,,STOL“ и Педагошки факултет Универзитета у Сарајеву.

На конференцији су учествовали бројни стручњаци из различитих области, а нашу Установу су представљала три стручна радника. 

Катарина Чочовић, мастер дефектолог, одржала је предавање на тему ,,Значај услуга заједнице за породице деце са сметњама у развоју“. Њено излагање је истакло кључну улогу коју подршка заједнице има у побољшању квалитета живота ових породица.

Горан Ћосић, мастер дефектолог, презентовао је рад ,,Примена виброакустичне терапије код особа са развојним тешкоћама“. Његова презентација је показала како виброакустична терапија може значајно допринети терапијским процесима и побољшању стања особа са развојним изазовима.

Драгана Мратинић, дипломирани дефектолог-логопед, говорила је на тему ,,Значај интеграције чула у раду са децом са сметњама у развоју“. Она је истакла важност мултисензорне интеграције у раду са децом и како овај приступ може унапредити њихове комуникацијске и когнитивне способности.

Конференција је била изузетно успешна, пружајући прилику за размену знања и искустава међу стручњацима, као и за успостављање нових сарадњи. Уверени смо да су учешће и доприноси наших представника значајно обогатили конференцију и допринели унапређењу праксе у области едукације и рехабилитације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!