Скочи на садржај

55 година постојања

  • од

Установа за децу и младе „Сремчица“ прославила је значајан јубилеј – 55 година посвећености збрињавању и подршци особама са сметњама у развоју.

Основана 1969. године, наша установа је пионир у области социјалне заштите, пружајући смештај, медицинску негу, едукацију и психосоцијалну подршку за децу и младе с интелектуалним потешкоћама и тешкоћама у комуникацији. У оквиру својих програма, установа нуди радно-окупациону терапију, сензорну интеграцију и асистивне технологије које омогућавају корисницима да постану што самосталнији.

Установа је смештена на 18 хектара зелених површина, обухвата осам павиљона, а након реновирања завршеног 2020. године, пружа модеран и прилагођен простор за своје кориснике. Фокус је на индивидуалним потребама и оснаживању корисника кроз разноврсне активности, од радних вештина до културно-забавних садржаја, уз стручан тим који укључује дефектологе, терапеуте, психологе и социјалне раднике.

Овогодишња прослава јубилеја представља не само прилику за осврт на богату историју, већ и за истицање будућих планова и даљег унапређења услуга, са циљем да корисницима омогући квалитетан и испуњен живот у заједници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!