Скочи на садржај

Спортски дух у сремчици

  • од

Корисници Установе за децу и младе „Сремчица“ настављају са успехом да учествују у спортским активностима, показујући да спорт игра важну улогу у социјалном укључивању и развоју особа са потешкоћама у развоју.

Недавно су учествовали на Првенству Београда у боћању, где су приказали завидну упорност и спортски дух. Поред тога, узели су учешће и на Првенству у пецању на Ракиној Бари, као и у такмичењима у пикаду и кошарци.

Овакве активности доприносе не само физичком здрављу и моторичком развоју корисника, већ и њиховој социјализацији. Учествовањем у спортским такмичењима, корисници имају прилику да осете припадност заједници, стекну самопоуздање и развију социјалне вештине. Такмичења су организована у складу са могућностима и интересовањима, чиме се подстиче равноправност и инклузија.

Установа наставља да подржава своје кориснике у различитим спортским дисциплинама, верујући у значај спорта као средства за јачање социјалне интеграције и свеукупног квалитета живота. Овај приступ показује да свака особа, без обзира на потешкоће, може да допринесе својим успесима и буде део спортске заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Click to listen highlighted text!